BMW 525D E61 direkt från Nils, uppviglaren!

BMW 525D E61 direkt från Nils, uppviglaren!

16 april, 2020 Försnack 0
Hej Bruksbils presentatörer Magnus och Theo står och tittar ner under motorhuven på en BMW 525D E61. I bakgrunden syns Monroes i Sandviken.

Det var så dags för en BMW 525D E61. De sägs att man inte ska träffa sina idoler. Man blir oftast besviken och bedrövad. En av mina idoler, bilmässigt, när jag växte upp var BMW. Jag suktade efter många olika BMW-modeller. Snyggaste genom tiderna enligt mig, E28an, var den som stod högst på önskelistan och kanske fortfarande idag, trots allt, är topp 5. När jag då till slut köpte min alldeles egna, första och enda (hittills?), BMW. Visade sig allt jag byggt upp, allt jag trott om bilmärket och hoppats att jag skulle få med min alldeles egna BMW endast vara en enda stor lögn. Den ”idol” jag sett upp till under min uppväxt visade sig inte vara något annat än en psykopatisk mytoman. Lyssna på E46-avsnittet så förstår ni.

Nils! Mannen som älskar att peta i öppna sår och uppvigla till tjafs, oftast mellan mig och Theo, bjöd in oss till en underbar KBT-session bakom ratten på veckans testbil för att hjälpa oss att gå vidare från se på BMW-bilar med avsky i blick. Kanske inte i hopp om en helomvändning till att gilla bilmärket igen.
Men kanske få oss att inse att det faktiskt kanske var ett sammanträffande att både jag och Theo hade en likadan BMW samtidigt. Som likt en golddigger först lura in oss i ett förhållande med skenet om att de är våran livs kärlek och skulle göra allt för oss, för att sen istället tömma våra bankkonton, lämna oss helt krossade, fattiga och nedbrutna. Att vi istället inte längre bör fortsätta gräva ner oss i det som varit och att det nu är vatten under bron, ni dog inte. Gå vidare nu för helvete!

Såhär med lite distans till provkörningen av veckans bil, En BMW 525D E61, så måste jag faktiskt säga att jag inte längre hatar bilar som bär märket BMW. Men jag är fortfarande skeptisk till bilmärket.

Uppviglaren Nils kanske inte har frälst mig helt.
Men! Han öppnade mina ögon något och visade att BMW faktiskt, iallafall när det gäller detta ex vi körde, kanske ändå har förmågan att göra genomgående bra bilar. E61an vi körde var helt underbar att köra och om historien om detta exemplar stämmer så har den varit helt felfri för tidigare och nuvarande ägare, över ett spann på ungefär 5 år.
Så det kanske finns hopp. I framtiden kanske jag kan lita på BMW som biltillverkare igen? Svårt att säga just nu. Men jag hatar åtminstone inte längre bilmärket BMW.

Tack Nils för denna trevliga upplevelse.
Lyssna nu på lördag och hör vad vi har att säga om

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.