Ford Focus RS500 – Väghållning i en klass för sig

Ford Focus RS500 – Väghållning i en klass för sig

8 maj, 2020 Eftersnack 0
En Ford Focus RS500 står parkerad på en pir med Storsjön i bakgrunden.


I veckans podd så har vi nöjet att köra 1 av blott 8st Ford Focus RS500 som finns i Sverige. Med nöje som menar jag verkligen nöje. Jag har aldrig haft såhär roligt nykter och/eller påklädd.

Vid första anblick där den står parkerad så ser den inte ut att vara mycket för världen. Oxiderat mattsvart ”lack”, de fina vita fälgarna är täckta av bromsdamm och om man inte vet vad detta är för bil så bryr man sig inte när man går förbi den. På sin höjd så kanske de tänker:
”Jaha, där står en Ford Focus med dassig lack och stora, vita, skitiga fälgar…”

Det är det som är roligt med denna bil. De som inte har koll på vad detta är för bil skulle knappt titta på denna bil där den står parkerad. Men!
När man startar motorn så ändras bilden av bilen ganska fort och även de som inte vet vad detta verkligen är för bil kommer garanterat av titta en extra gång. Det dova ljudet och något råa gången från Volvo-femman låter så otroligt gött på tomgång och ännu bättre när man kör aktivt. Det är finns nog ingen som inte vänder på huvudet när man kommer åkandes eller startar den på en parkering.

Vår Ford Focus RS500 är nr 352 av 500st tillverkade av denna modell. En ”hot hatch” på steroider. Motor på 345Hk/440Nm och en vikt på 1450kg.

Denna Focus RS500 är så perfekt det bara kan bli för att köra aktivt. Fy satan vad det skottar när man skickar pjäxan längst ner i pannrummet och fy fan vad underbara och kirurgiska bromsarna är. Väghållningen är i en klass för sig och det kändes som man alltid hade full kontroll på bilen och kunde placera den i princip vart man ville. Passagerarna tyckte dock inte som mig bitvis. Vilket var synd.
Lyssna på podden på lördag och hör vad vi har att säga om denna underbara och exklusiva bil.


Nedan är ett klipp på just denna bil när den åker runt Nordschleife. Dock så är ljudet inget vidare pga vindbrus så sänk volymen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.