Att leva med Hej Bruksbil

Att leva med Hej Bruksbil

1 juli, 2022 Okategoriserade 0
Nils i förarsätet på en Cheva B-body

Hej alla, det är jag som skriver.

För några år sedan så bestämde vi oss för att vi vill göra någonting som vi alltid gjort i alla tider – prata om bilar, folk som kör bilar, bilar som vi inte gillar, bilar som vi gillar – fast vi gör det samtidigt som en dator lyssnar på vad vi säger och samtidigt lagrar det i sitt modermodem.

I folkmun kallas det för Podcast.

Varför gör vi det här? Vissa påstår att vi tjänar flera hundratusentals miljoner på detta, vilket såklart är sant det med, men det är inte bara därför, vi gör det även av kärlek till fordon och framför allt bilar. Även om Theo för det mesta hatar alla bilar, så är det hatet också av kärlek till bilar.

Vi har redan hunnit avverka en miljard avsnitt (inte en miljard, men 90 i alla fall i skrivande stund), vi har även haft uppehåll på grund av pandemi (ni vet den pandemin), vi har gemensamt tappat räkningen på hur många gånger någon av oss har sagt ”men då skiter vi i det då” – men ändå håller vi i gång, vecka efter vecka, månad efter månad. Trots att vi egentligen hatar att vara med varandra och helst vill sitta hemma och spela CoD (Call of Duty för er som är n00bs).

Det som Hej Bruksbil har gett mig personligen är ett större perspektiv i fordonsbranschen, som jag arbetat i sedan våren 2012. Jag har lärt mig att se den större bilden utanför märket i grillen eller på bakluckan. Jag har tillochmed insett att Ford också bygger bilar, som ser bra ut, men det är ju skit, eller skit och skit, det var skit – nu är det bara ett märke i mängden tyvärr. Precis som alla andra.

Men jag hatar fan Ssangyong, det är skit på riktigt.

Vad händer nu? Nu storsatsar vi på Hej Bruksbil på videointernet av det enklare slaget, trots att Theo vill göra Steven Spielberg-filmer och att Magnus redigerade film senast i Windows Movie Maker. Men vi kämpar på ändå, vi kommer säkert tjafsa igen nästa vecka och föreslå för varandra att ”vi skiter i det här” – så återkommer vi igen med ett nytt avsnitt ändå, varje onsdag.

Eller, vi och vi.. det är mest ”de andra” som tjafsar, jag tittar mest på.

Men kom ihåg, de gör det av kärlek.

För er som inte tror på att vi gör det här för att vi egentligen tycker att det är kul kan bara se på leveransen av avsnitt kontra antalet följare vi har på våra sociala kanaler, det är fan unikt att ens orka hålla på som vi gör trots att ingen bryr sig.

Men vi gör det av kärlek, kärlek för något.

Klart slut, Nils.

Den här hemsidan använder sig av kakor för att ge dig en bra användarupplevelse. Lär mer om vad vi sparar för information och hur vi använder den  här.